A Down-szindróma a leggyakoribb születési fejlődési rendellenesség. Az anyai és apai életkor növekedésével a Down-szindrómás magzat fogantatására való esély egyre növekszik, ezért erre a várandósgondozás során külön figyelni kell. A Down-szindrómás magzat tipikusan három 21-es kromoszómát hordoz az egyébkénti kettő helyett, a jellegzetes tulajdonságok ebből fakadnak. A Down-szindrómás gyermekeknek értelmi fejlődése elmarad a kortársakétól, amelyhez különféle szervi elváltozások (patkóbél elzáródás, hasfal-záródási rendellenesség, agykamra tágulat, vesemedence tágulat, különböző végtag és ujj fejlődési rendellenességek) társulhatnak, a Down-szindrómás gyermekek érzelmi világa ugyanakkor igen fejlett.

A Down-szindróma felismerése a várandósgonozás során szigorú protokollhoz kötött, amelyben ha hiba történik, akkor a szülőpárt nem hozzák döntési helyzetbe a magzat megtartása végett.

Legmagasabb megítélt kártérítés

Közel 70 millió forint egy összegű kártérítés, továbbá havi több mint 400.000 forint járadék

header mspecialistak

mspecialistak csernus   mspecialistak vargaorvos

BUDAPEST  -  KAPOSVÁR  -  SZEGED

© 2017 | Minden jog fenntartva. Ezt a honlapot a Somogy Megyei- és Szegedi Ügyvédi Kamarában bejegyzett Dr. Csernus Sándor és Dr. Varga-Orvos Zoltán ügyvédek tartják fent az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, amelyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a www.magyarugyvedikamara.hu honlapon találhatóak.

AZ ORVOSI MŰHIBAPER SPECIALISTÁK © 2017-2022 Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.